Ronkel Ph.S. v. - Maleis woordenboek

Maleis woordenboek uit Oflag 67 Dit boek werd gestuurd naar luitenant J.H

Thematische woordenschat Nederlands-Maleis - 9000 woorden (Dutch Edition)

$19.99
 • Review
 • TAG : Maleis → Malay; Cross Translation: From To Via • Malay → Maleis
ADD TO CART
 • VRAAG: Waarom is de titel van deze` bladzijde 'MALEISISCH'?? Ik heb hier het Van Ronkel Maleisch woordenboek, derde druk van 1930 met de titel: MALEISCH WOORDENBOEK. Waarom dus niet Maleisch (in de oude spelling) of gewoon Maleis? 18 dec 2005 12:22 (CET)

  Maltese taal is de nationale taal van Malta. Het wordt beïnvloed door Italiaanse en Siciliaanse met een groot aantal leenwoorden. Maltese komt Siculo-Arabische die de Arabische dialect die in Sicilië tussen eind 9e eeuw en einde van de 13e eeuw. Deze taal wordt gesproken van ongeveer 350,000 mensen op de mediterrane eilanden Gozo en Malta. De eerste populaire tekst in het Maltees verscheen in de 15e eeuw en de eerste Maltese woordenboek werd gepubliceerd in 1649. Na Malta onafhankelijk werd in hetzelfde jaar, Engels en Maltese taal werden verstrekt officiële status en de Maltese werd de officiële taal van Malta.

 • De allereerste zorg voor de ‘Heeren XVII’ was het uitreden van schepen, het aannemen van personeel, de proviandering, de opslag, de registratie en veiling van aangevoerde oosterse produkten en vooral het laten maken van kaarten en globes. Met het oog op de concurrentie moesten de twee laatstgenoemde bezigheden absoluut geheim blijven. Maar het was geen bezwaar dat drukkers-uitgevers zich haastten reisjournalen, verhalen van en over schipbreukelingen en beschrijvingen van verre exotische landen voor eigen rekening en risico uit te geven. En voor al diegenen, die aangemonsterd werden op het plein voor het VOC-huis in Amsterdam, schreef de uitgever op het titelblad van F. de Houtmans Maleise woordenboek (1603): ‘sonderling nut voor de ghene die de landen van oost indien besoecken, ende niet min vermaeckelick voor alle curieuse Lief-hebbers van vreemdicheyt’.

  Het Nederlands - Maleis Woordenboek. Bahasa Indonesia - Nederlandse Taal. Nederlandse Taal - Bahasa Indonesia. Getallen, kleuren, dagen en uitspraak

 • Main Author: Ronkel, Philippus Samuel van, 1870-
  Other Authors: Kramer, A. L. N.
  Language(s): Indonesian
  Published: 's-Gravenhage ; G. B. van Goor Zonen, 1946.
  Edition: 5 druk.
  Subjects: Dutch language > Dictionaries > Malay.
  Malay language > Dictionaries > Dutch.
  Note: Cover title: Van Ronkel Maleis woordenboek.
  Physical Description: 313 p. ; 20 cm.
  Locate a Print Version: Find in a library

Thematische woordenschat Nederlands-Maleis.